fbpx

Online markedsføring
til mindre virksomheder

- For dig, der gerne vil selv, men har brug for hjælp til at komme i gang

Få hjælp til at oprette en profil på Google My Business, komme i gang på de sociale medier, oprette en Facebook Business Manager til annoncering, eller til at starte et nyhedsbrev.

Hvordan bliver jeg synlig online?

Der er rigtig mange ting, du kan gøre, for at gøre din virksomhed synlig online… og ja, det kan virke ret uoverskueligt at finde ud af, hvor man skal starte, og hvad der giver mest effekt.

Synlighed kan opdeles i 3 kategorier:

  1. Basis synlighed
  2. Tidskrævende synlighed
  3. Betalt synlighed

Alt efter hvad du ønsker at opnå ved at være synlig online, skal du som minimum starte med basis synlighed.

De fleste, der kaster sig ud i punkt 2, bliver overraskede over, hvor tidskrævende det er, og så bliver det hurtigt en frustrerende tidsrøver.

Kombinér i stedet punkt 1 med punkt 3. Prøv at annoncere online i en periode og mål på, om det kan betale sig.

Det vigtigste er, at du kommer i gang før dine nærmeste konkurrenter… hvis de da ikke allerede er i gang?

De grundlæggende ting, du skal gøre, for at blive synlig online

Virksomhedsprofil på Google

Opret en professionel virksomhedsprofil på Google med logo, billeder, søgeord, telefonnummer, åbningstider, rutevejledning og link til din hjemmeside (det er tilmed gratis). Det vil forbedre din virksomheds chancer for at blive valgt før dine konkurrenter i en lokal søgning på Google.

Flere og flere søger på Google med deres mobiltelefon, så det er super vigtigt, at din hjemmeside er mobiloptimeret. Hvis din hjemmeside ikke er mobilvenlig, bliver den simpelthen ikke vist i Googles søgeresultat. Få en god pris på en køreklar hjemmeside, der er optimeret til Google. Det koster ikke så meget, som du tror.

Optimér til Google

Optimering handler om at lave nogle tilpasninger på din hjemmeside, så Google har lettere ved at finde den og synes, at din hjemmeside er relevant at vise i søgeresultatet. Det kaldes teknisk SEO og er ligesom fundamentet for det hele. Hvis det er sort snak for dig, er det her, du har brug for hjælp.

De lidt mere tidskrævende ting, du kan gøre, for at blive synlig online

Er din hjemmeside allerede optimeret til Google, kan du begynde på de lidt mere tidskrævende ting. Det handler om at lave masser af godt og relevant indhold, der skaber trafik på din hjemmeside eller giver dig flere følgere på de sociale medier. Det er tidskrævende, men det er virkelig guld værd på den lange bane.

Brug de sociale medier

Sociale medier giver rigtig mange muligheder for markedsføre din virksomhed og skabe dialog og samarbejde med dine kunder. Dem, der har flair for at bruge de sociale medier, kan få rigtig meget ud af det, men det kræver en indsats.

Indholdsoptimering

Google er blevet meget bedre til at analysere og forstå indholdet på din hjemmeside. Det betyder, at indholdet skal være søgbart og give relevant viden om det, du gerne vil sælge. Du er altså nødt til at have søgemaskinerne med i tankerne, når du skriver tekster til din hjemmeside.

Opret et nyhedsbrev

E-mail marketing fungerer stadig i bedste velgående og er en meget effektiv måde at kommunikere direkte til dine potentielle kunder. Det kræver, at du bruger lidt tid på få lavet en liste med modtagere, der har sagt ja til at modtage dit nyhedsbrev. Har du brug for hjælp til at komme i gang?

Betal for at blive synlig online

Har du hverken tid eller lyst til at være aktiv på de sociale medier dagligt, og er du ganske tilfreds med dit online visitkort, der kort beskriver, hvad du kan levere, og måske hvad det koster, så kan du betale dig fra at ligge øverst i Googles søgeresultater eller for at blive vist for en udvalgt målgruppe på Facebook.

Google annoncering

95% søger information via Googles søgemaskine, så det er virkelig et godt sted at starte, hvis du vil være mere synlig online. Med Google Ads betaler du for at ligge øverst i søgeresultatet på et bestemt søgeord. Google Shopping er annoncer for dine produkter med billeder og pris, og Google Remarketing er annoncer, der vises på andre websites til personer, der har besøgt din hjemmeside uden at købe noget. Har du brug for hjælp til at komme i gang?

Facebook annoncering

Facebook er en af de absolut mest effektive steder at annoncere online. Hvis du vil have succes med Facebook annoncering, er det vigtigt at du ved, hvad du vil opnå med annonceringen. Og så skal du have installeret en Facebook pixel på din hjemmeside. Instagram er ejet af Facebook. Det betyder at betegnelsen “Facebook annoncering” giver mulighed for annoncering på både Facebook og Instagram. Har du brug for hjælp til at komme i gang?

Annoncer og sponsorater

Gode gammeldags annoncer i lokale aviser kan stadig give god mening for nogle virksomheder, der satser på lokale kunder. Her er sponsorater til den lokale sportsklub også et godt sted af få synlighed. En anden muligthed er advertorials. En advertorial er en reklame, der ligner en artikel. Så hvis du kan finde en lokal vinkel på dit produkt og skrive en spændende artikel, kan det være at lokalavisen medtager den helt uden beregning.

Få hjælp til at blive synlig online

Jeg kan hjælpe dig med at få de grundlæggende ting for synlighed på plads og hjælpe dig i gang med de sociale medier, opstart af nyhedsbrev eller med annoncering online.

Stopping advertising to save money is like stopping your watch to save time.

Henry Ford

Scroll to Top